top of page

2. El Kombi İçin Çalışabilirlik Raporunu Kim Verir

2.el kombi almakla her şey bitmez. Doğru seçimi yapmak, doğru firmadan veya servisten cihaz almak, monte ettirmek ve en önemlisi de bu konularda güvenilir yerlerden yardım almak… Bu süreç de önemlidir. Bu durumların yanı sıra kullanıcıların aklına takılan bir soru vardır. Diyelim ki kombi 2.el olarak alındı, mevcut kombi söküldü yerine yeni kombi takıldı. Bu aşamadan sonra doğalgaz firmasının istediği çalışabilir raporunu kim verir? 2.el kombi çalışabilir belgesi kimden alınır? Merak ettiğiniz bu sorunun hemen yanıtını sunalım.



2.El Kombi İçin Çalışabilir Raporunu Kim Verir?

· 2.El Kombiyi Satın Aldığınız Yer

2.El kombi satışı yapan firmayla bu konuları en başından konuşmanız gerekir. Böyle bir hizmeti varsa en azından araştırma yapmak zorunda kalmazsınız. Ancak böyle bir hizmetleri yoksa bu hizmeti verebilecek servis araştırması yapmanız gerekir. 2.el kombiyi temin edeceğiniz firma ya da servis eğer böyle bir belge veriyorsa işiniz kolaydır. Bir de kombinin montajını yapıyorlarsa işiniz daha da kolaylaşır. Başka araştırmalar yapmadan tek bir seçimle tüm işlemlerinizi yaptırmış olursunuz. Mesela kombitamircisi.com.tr sitesini ziyaret ederseniz 2.el kombi satışı ve sonrasında gerekli olan tüm işlemleri gerçekleştirmektedir.

· Yetkili Servisler

2.El kombiyi aldığınız firma ya da servis çalışabilir raporu vermiyorsa veya 2.el kombiyi bir tanıdık-akrabadan aldıysanız yetkili servise başvurarak durumu izah edebilir ve çalışabilir raporu alabilirsiniz. Çalışabilir raporu her ürüne veya her montaja verilmez. Yetkili servis ekibi ürünü inceler, ürünün eski yeni olup olmadığına bakar, ürünün montajını inceler, baca sistemini inceler. Bir sorun görürse çalışabilir raporu vermez veya eksiklerin giderilmesi konusunda kullanıcıyı uyarır. Cihazla alakalı, baca sistemi veya montajla alakalı kısacası cihazın kullanılabilirliği ile alakalı bir sorun görmezse çalışabilir raporunu imzalayarak kullanıcısına teslim eder.

2.el kombi almadan önce tüm bu işlemleri kimin yaptığını iyice araştırmalı, işlemleri yapacak kişi veya kurumlarla görüşerek işinizi mutlaka garantiye almalısınız.

2.392 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page