top of page

Baymak Kombide AP Uyarısı Nedir?

Baymak kombilerde çok sık karşılaşılan ancak anlamı bilinmeyen AP uyarısı bir arıza değil test modudur.


Kullanıcılar genellikle bu gibi durumlarda cihazın arızalandığını düşünerek cihazı resetlemekte, kapatıp açmaktadır. Ancak bu gibi durumlarda hiçbir şey yapmadan birkaç dakika kadar beklemek gerekir. Ekrana “AP UYARISI” yansıyorsa; anakart parçaların çalışabilirliğini kontrol ediyor demektir. Yaklaşık 2 dakika kadar süren bu işlev sonrası; ya ekrana normal bir sıcaklık derecesi yansır ya da anakart bir arıza tespit ederse ekrana hata kodu yansır. Kısacası cihaz ya normal çalışmaya devam eder ya da bir arızaya geçer. Bu yüzden bu uyarı kodu ekranda belirdiğinde cihaza hiçbir müdahalede bulunmadan beklemek gerekir.




Baymak Kombiler Neden Ap Uyarısı Verir?


  1. Kombi F37 (düşük basınç uyarısı) verdiğinde su basma işlemi uygulanır. Basınç ideal olan değere (1 ile 2 bar arasına) geldiği zaman işlem sonlandırılır. İşlem bitiminde bu kod ekrana yansır.

  2. Kombiyi evden çıkarken kapatıp geldiğinizde açarsanız ekrana yansır.

  3. Elektrik kesintisi olur ve elektrik geldikten sonra kombi açılırsa direk bu uyarıyı verir.


Demiş olduğumuz gibi bu uyarıyı aldığınızda cihaza müdahale etmemeniz önerilir. R tuşuna basarak veya cihazı resetleyerek işlevi durdurmuş olursunuz. Sanki bu uyarı da bir arıza koduymuş gibi düşünüp cihazı resetlerseniz işlevi engellediğiniz için bir sorun varsa önceden tespit edilmemiş olur.


Bazen bu uyarı ekrandan hiç silinmez bazen de kombi bu uyarıyı çok sık verir. İşte bu gibi durumlarda veya ekrana bir hata kodu yansıdığı zaman servis yardımı almanız gerekir. Harici durumlarda servis çağırmanıza gerek yoktur.


221 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page