top of page

Baymak Kombide Hangi Sorunlar Garantiye Girmez?


Kombilerde karşılaşılan her arıza durumları cihaza garantiden müdahale edilecek anlamı taşımamaktadır. Kimi arızalar garantiye dahil olurken kimi arızalar garanti dışı olup ücrete tabi tutularak müdahale edilmektedir. Hangi sorunlar garantiye girer hangi sorunlar garantiye girmez? Size kısaca açıklayalım.

Baymak Kombide Hangi Sorunlar Garantiye Girmez?

  1. Kombilerin montaj ve kullanım kılavuzunda belirtilen hususlara aykırı kullanılması, kullanım hataları, cihazın kullanım amacı dışında kullanılması ve bu sebeple arızalanması durumları garanti kapsamı dışına girer.

  2. Kombi alındıktan sonra ilk çalıştırma işlemi Yetkili Servis tarafından yapılmazsa, cihaz yetkili servis teknisyeni haricinde yetkisi bulunmayan 3.şahıslar tarafından çalıştırılır veya müdahale edilirse meydana gelen sorunlar garanti kapsamı dışında olur.

  3. Garanti belgesi, ek garanti belgesi aynı zamanda yetkili servis fişi üstünde tüketici tarafından değişiklik ya da tahribat yapılırsa ürün üstünde yer alan orijinal seri numarası silinir ya da tahrip olursa yine cihaz garanti kapsamı dışına çıkar.

  4. Kombi kullanıcısına teslim edildikten sonra taşıma sırasında ekstra bir hasar oluştuysa cihaz garanti kapsamına dahil olmaz.

  5. Tüketici yanlış depolama yaparsa ya da ortam koşulları sebebiyle cihazda sorun oluşursa arıza durumları garantiye girmez.

  6. Doğal afetler sebebiyle harici/fiziki dış etkenler, mevsimsel durumlar ve çevresel etkenler (yangın, deprem, şiddetli rüzgâr, su baskını, sel, yıldırım düşmesi, kireçlenme, tesisatın aşırı kireçli çamurlu veya pis olması, toz, rutubet, nem, donma durumları, baca bağlantılarındaki donmalar, bacadan içeri yağmur suyu girmesi, cihazın susuz çalıştırılması) sebebiyle meydana gelen sorunlar garanti kapsamına girmez.

  7. Yoğuşmalı kombilerde yoğuşma suyu drenaj hattı ya da bağlantıları donarsa, tıkanma, kirlenme, bağlantılarda kopma ya da çıkma, harici/fiziki dış etmenler sebebiyle hasar oluşma neticesinde meydana gelen sorunlar garanti kapsamı dışındadır.

  8. Kombi standart ve sorunsuz çalışma koşullarının sağlanması adına hem gerekli hem de zorunlu olan montaj ve kullanım kılavuzunda belirtilen teknik özelliklerin (yani; voltaj değeri, su basıncı, gaz besleme basıncı, sigorta değeri, topraklama durumu, yakıtın cinsi, yakıt kalitesi gibi…) uygun olmaması durumu, sabit olmaması ya da değişken olması durumuna bağlı yaşanabilecek sorunlar garanti kapsamına girmemektedir.

  9. Elektrik kaçakları, gaz ve su kesintisi gibi durumlara bağlı kombiden kaynaklanmayan durumlar garanti kapsamı dışına çıkar.

  10. Elektrik-gaz-su tesisat ya da tesisat ekipmanları, tesisat kaçağı durumu, tesisat bağlantıları, baca bağlantıları sebebiyle oluşabilecek arızaların tümü garanti kapsamı dışındadır.

Burada en sık karşılaşılan durum aslında voltaj dalgalanmaları sebebiyle meydana gelen anakart arızalarıdır. Genel olarak dış etmenler sebebiyle cihazda sorun oluştuğu için garanti kapsamı dışında müdahale edilmektedir.


1.010 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page