top of page

Baymak Sıcak Su Arızası


Baymak Kombide Sıcak Su Arızası; Günümüzde her tüketici tarafından tercih edilen Baymak kombinin sağladığı konfor sayesinde her zaman kombi kullanıcıları rahatlık yaşamaktadırlar. Fakat Baymak kombi bazı dönemlerde arızaya geçerek kullanıcıların zor zamanlar yaşamasına neden olabiliyor. Bizlerde bu tür sorunlar hakkında siz değerli müşterilerimize detaylı bilgi sağlamak amacıyla bu bloğumuzu oluşturmuş bulunuyoruz.

Baymak kombide sıcak su alamayan kombi kullanıcıları öncelikle bu durumda bilhassa rahatsızlık duyarlar. Çünkü kombi sıcak su vermediğinde kullanıcılar oldukça bu durumdan rahatsızlık duyabilirler. Yazın çok terlendiğinde ya da kışın ısınma ihtiyacımızı karşılayabilmek adına muhakkak duş alma isteği duyabiliriz. Bu nedenle Baymak kombide sıcak su arızası ile karşılaşıldığında istemeden her Baymak kullanıcıları rahatsız olabiliyorlar.

Kombide bu tür sorunlar yaşandığında öncelikle kontrol edilmesi gereken bazı adımlar söz konusudur. Mesela dairede gazın olup olmadığı ya da su basıncının ideal seviyede olup olmadığını muhakkak kontrol edilmelidir. Çünkü Baymak kombide sıcak su arızası yaşandığında arıza var düşüncesine girmeden önce muhakkak kullanıcıların kontrol etmeleri gereken bazı durumlar söz konusudur. Dairede gazın olup olmadığı ocak açılarak anlaşılabilir. Fakat kaloriferleriniz ısınırken yalnızca sıcak su alamıyorsanız gaz vanasının açık olduğunu bu şekilde de anlamanız mümkün olur. Çünkü dairede gaz olmasaydı peteklerinizde de herhangi bir ısınma durumu söz konusu olmazdı. Bu durum söz konusu değilse kombi basıncına bakın. Kombinin ideal olan su basınç değeri 1,5 bardır. Bu değer 1’in altına düştüğünde hiçbir şekilde kombiden sıcak su almanızı beklemeyiniz. Bu durumda kombi altında yer alan doldurma musluğunu kullanarak kombiye su basmanız gerekecektir. İdeal değer 1,5 bara geldiğinden musluğu açtığınız gibi tekrardan kapatınız. Aksi halde doldurma musluğu tam kapanmazsa kombide su akıtma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Baymak kombide sıcak su alınmadığında tek sorunun bu nedenlerden kaynaklandığını söylememizde doğru olmayacaktır. Mesela kombi içerisinde ntc, ptc, conta, akış şalteri, tribün, fan, üç yollu vana ve pompa gibi birçok parçaların arızalanması sonucunda kullanıcılar sıcak su ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Çünkü her kombide olduğu gibi Baymak kombide de sıcak su kombinin önceliğidir. Yani kombi her zaman önceliği sıcak suya tanır.

Bugün sizlere Baymak kombide sıcak su arızası hakkında bilgi vermiş bulunuyoruz. Sizlerde bu tür sorunlar ile karşı karşıya kalıyorsanız mutlaka destek almanız gerekir. Bizler her türlü koşulda firma olarak yanınızda bulunarak sizlere destek vermeye devam etmekteyiz.


61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page