top of page

Baymak E03 Arızası


Baymak E03 arızası; Baymak kombi kullanmakta olan tüketicilerimizin genel anlamda karşılarına çıkan bir arıza kodu hakkında bilgiler sunabilmek adına bloğumuzda yer alan bu sayfayı paylaşma gereği duyduk. Baymak kombiler de her kombi çeşidi ve modeli gibi kullanıcılarına her zaman sorunsuz kullanım sağlasa da bazen arızalar meydana gelebilir. Bu arıza durumlarının sebepleri ve müdahaleleri her zaman için önemlidir. Bu sebeple de kullanıcılar her bir sorunda merak içerisinde önce yapılması gerekenleri öğrenmek ister. Bizler de bugün Baymak kombilerde karşılaşılan e03 arızası ile alakalı sizlere yardımcı olacak bilgileri sunacağız.

Baymak e03 arızası nedir? Bu anlamda kullanıcı olarak yapılacak işlem ya da uygulamalar var mıdır? Size anlatalım. Baymak kombi ekranında e03 arızası yanıp sönüyor ya da sadece yanıyor ise kombide çalışma durumu olmaz. Yani Baymak kombi bu hata kodunda sıcak su da vermez ısıtma da sağlamaz. Çünkü Baymak kombide e03 hatası hava akış problemi demektir. Kullandığınız Baymak kombinin çeşidine göre arıza durumu değişir. Yani Baymak kombi bacalı ise sorun bacadan kaynaklıdır diyebiliriz. Baymak bacalı kombide e03 hatası ile karşılaşırsanız öncelikle baca çekimini kontrol ettirin. Baca tıkalı ya da çekimi kuvvetli değil ise bu sorun meydana gelir. Bu sebeple de baca temizliği gerekebilir. Servis ekiplerinden bu konuda yardım almalısınız. Baca çekişinde sorun yok ise bu durumda sorun baca sensöründe olabilir. Tabi bu durum yine Baymak bacalı kombiler için geçerlidir. Bu durumda da arızalı olan baca sensörünün değişimi ile sorun çözümlenebilir. Fakat kullanılan Baymak kombi hermetik ya da yoğuşmalı ise sorun prosestat ya da fandan kaynaklı olabilir. Çünkü bu tip kombilerde hava akımı fan ve yardımcısı olan prosestat ile sağlanır. Bu parçalardan öncelikle prosestat kontrol edilir. Prosestat arızalı ise değiştirilir. Arıza durumu yok ise sorun fandan olabileceğinden fan kontrol edilir.

Ona göre bir uygulama yapılır. Sorun prosestatta ise sıfırı ile değiştirilir. Fanda sorun varsa da arıza durumuna göre tamiri ya da değişimi yapılır. Fakat bazen bu sorunda anakart da arızalı olabilir. anakart arızalıdır ve alınan temiz havayı algılamaz. Daha doğrusu fan ya da prosestatın çalışmasını algılamaz, arızalı olduğundan onaylamaz. Bu sebeple de Baymak e03 arızası ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda da müdahale anakart üzerinden olur. Kısacası Baymak kombi modelinde e03 arıza kodu ile karşılaştığınızda yapabileceğiniz işlem yoktur. Reset de bir işe yaramaz ve sorunun çözümlenmesi adına servis yardımı almanız gerekir.


435 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page