top of page

Baymak E05 Arızası


Baymak kombi kullanırken bir sorunla karşılaştıysanız eğer bu sorunun sebepleri hakkındaki bilgileri sizlere sunmaya devam ediyor olacağız. Bu makalemizde sizlere Baymak E05 Arızası konusundaki bilgileri sunacağız. Bu sebeple de bilgi ve yardım amacı ile makalemizi incelemenizi tavsiye ediyoruz. Makalemizi incelediğinizde sorularınızın yanıtlarını bulmuş olacaksınız. Teknik açıda bilgi için bizi takip etmeye devam edin diyoruz.

Baymak E05 Arızası Nedir?

Baymak kombilerin modeline göre değişebilen fakat genelde kalorifer sensör arızası olarak bilinen arıza kodudur.

Baymak E05 Arızasında Kullanıcı Ne Yapabilir?

Bu arıza durumunda kullanıcının yapması gereken bir işlem ya da uygulama bulunmaz. Yapılabilecek tek müdahale resetleme olabilir. Yalnız bunun için de sorunun kesin çözümleneceğini söyleyemeyiz. Bu nedenle de bizlere kalırsa hiçbir müdahaleyi gerçekleştirmeden direk uzman yardımı alın diyebiliriz.

Baymak E05 Arızasının Sebepleri Nelerdir?

Bu arıza durumunun birçok sebebi vardır. Kalorifer sensör arızası olarak bilinen sorunda, arıza durumu sadece sensör ile alakalı olmamaktadır. Sizlere muhtemel sebepleri de makalemizde sıralayalım. Yalnız şu öneride de bulunmak isteriz ki sunacağımız bilgilerden yola çıkarak cihaza müdahale etmeye kalkışmayın. Sorunun çözümlenmesi adına uzman yardımı alın. Bu sorunu Darıca ilçesinde yaşamakta iseniz Darıca Baymak Servisi ile görüşebilir, yardımlar alabilirsiniz.

  • Kalorifer sensörü arızalanmış olabilir: Kalorifer sensörü, kalorifer sisteminde çalışmakta olan ve kalorifer ntc si olarak da adlandırabileceğimiz bir parçadır. Çok kolay arızalanmaz ve arızalandığında da buna benzer birçok sorun yaşanır. Kalorifer sisteminde çalıştığı için arızalanması halinde ya kaloriferler ısınmaz ya da kaloriferler beklenenden az ısıtma yapar. Arıza durumunda sadece değişimi yapılarak sorun çözümlenir, parça tamir edilemez.

  • Kalorifer sensörü kablolarında kısa devre-kopma olabilir: Kalorifer sensöründe kablolar yer alır, daha doğrusu kablo ile bağlanmış durumdadır. Kablolarda meydana gelen kısa devre durumlarında, temassızlık ya da kopma durumlarında bu sorunlar yaşanabilir. Bu durumda kablo grubuna müdahale edilmesi gerekir. İşlem konusundaki yardımları uzman servis ekibinden alabilirsiniz.

  • Kalorifer sensörü borularında nemlenme olabilir: Kalorifer sensörüne ait borulardan nemlenme olduğu zaman da bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda kalorifer sensörü borularındaki nemlenme giderilir ve sonrasında sorun çözümlenmiş olur. Bu konuda da uzman yardımı almalısınız.

Baymak E05 Arızası konusunda merak edilen tüm soruların yanıtını bu makalemizde sunmuş bulunuyoruz. Firma olarak bu konuda bilinçli olmanıza yardımcı olabildiysek eğer ne mutlu bize diyoruz…


4.872 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page