top of page

Energy Digit 24 Fi E05 Arızası


Baymak Energy Digit 24 Fi model kombi kullanıcıları var ise makalemizi incelemelidir. Makalemizde karşınıza çıkan ve genelde sebebi merak edilen bir arıza kodu hakkındaki bilgileri sunacağız. Energy Digit 24 Fi E05 Arızası hakkında detaylara ulaşmak isteyen kullanıcılarımız var ise oluşturduğumuz bu makalemizi inceleyebilir. Çünkü yazımızda arıza durumu hakkındaki tüm bilgileri sunuyor olacağız. Merak ettiğiniz soruların yanıtı makalemizdedir.

Energy Digit 24 Fi E05 Arızası Nedir?

Energy Digit 24 Fi hermetik ve Energy Digit 24 i bacalı kombilerde kalorifer sensör sorunudur.

Energy Digit 24 Fi E05 Arızasında Kullanıcı Ne Yapabilir?

  • Bu arıza durumunda kaloriferleriniz ya hiç ısınmaz ya da yüksek derecede olmasına karşın beklediğiniz ısıtmayı sağlamaz.

Kalorifer sensörü sorunu olarak adlandırılan bu arıza durumunda kullanıcı cihazı resetleyebilir. Resetleme ile arıza durumunun çözümleneceği konusunda net bilgiler verilemez fakat çoğu arıza durumunda işe yaradığı için servis çağırmadan önce sizler de bu sorunda resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Energy Digit 24 Fi/i model kombilerin panelinde bulunan “R” konumlu düğmeye birkaç saniye kadar basılı tuttuğunuzda resetleme işlemini yapmış olursunuz. İşlem sonrasında sorun düzelmezse eğer resetlemeyi birkaç kez daha yapabilirsiniz. Arıza yine de düzelmez ise başka bir müdahalede bulunmayın.

Energy Digit 24 Fi E05 Arızası Nasıl Çözümlenir?

Arızanın çözümlenmesi adına önce sorunun yerinde tespit edilmesi gerekir. Ancak tespit ile net arıza durumu bilinip müdahale yapılabilir. Bu gibi durumlarda muhtemel sebepleri de sizler için kısaca sıralayalım.

  • Kalorifer sensörü arızalı olabilir,

  • Kalorifer sensörü kablolarında kısa devre olabilir,

  • Kalorifer sensörü kablolarında kopukluk olabilir,

  • Kalorifer sensör borularında nemlenme olabilir.

Bu yazımızdan da anlaşılacağı üzere kalorifer sensör sorunu yaşanıyor ise birçok sebep söz konusu olabilir. Arızanın net tespit edilmesi ve çözümlenmesi adına önerimiz uzman yardımı almanızdır. Baymak Servisi yardımı alırsanız sorun net tespit edilip çözümlenecektir.


105 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page