top of page

Baymak Kombi Basıncı Düşüyor


Baymak kombilerde karşımıza sıkça çıkan arıza durumları vardır. Bu arıza durumlarında kullanıcılar her daim servis öncesi yapılması gerekenleri merak eder. Baymak Kombi Basıncı Düşüyor ise bu sorun neden yaşanır? Bu sorunda kullanıcı cihaza ne gibi müdahalelerde bulunabilir? Bu sorunun sebepleri neler olabilir? Yani hangi parçalarda sorun olabilir? Bu konuda net bilgi almak üzere makalemizi inceleyebilirsiniz.

Baymak Kombi Basıncı Düşüyor ise;

Baymak kombiler birçok sebeple basıncı düşürebilir. Ayrıca bu sorunda önemli olan basıncın ne kadar sürede bir azaldığıdır. Her basınç düşme durumu sorun demek değildir. Basınç her düştüğünde cihazda sorun var diyemeyiz. Baymak kombilerde basıncın ayda bir düşmesi veya daha uzun zamanda düşmesi normaldir. Bu gibi durumlarda yapılması gereken şey; kombiye su basmak ve bu şekilde kullanmaya devam etmektir. Fakat basınç haftada birkaç kez, günde birkaç kez hatta su basma işleminden sonra 1 saatlik zaman dilimi içerisinde düşmekte ise bu durumda sorun var demektir.

Servis Öncesi Yapılması Gerekenler

  • Öncelikle su kaçağı olup olmadığına bakmalısınız. Kombi altında su kaçağı varsa eğer basınç bu sebeple düşüyordur. Su kaçağının giderilmesi amacı ile Baymak Servisi uzman ekiplerinden yardım almalısınız. Peteklerde su kaçağı görürseniz eğer bunun için uzman bir tesisatçıdan yardım almanızı öneririz.

Baymak kombide ya da tesisatta su kaçağı yoksa ve buna rağmen basınç sıklıkla düşüyorsa şu durumlar söz konusu olabilir:

  1. Genleşme tankının havası bitmiş olabilir: Genleşme membran ile ikiye ayrılmış bir parçadır. Bir kısmı hava ile dolu iken diğer kısmı su ile doludur. Bu arıza durumunda hava olan kısımda hava bitmiş olabilir. Genleşme tankının havası eksikse hava basılarak sorun çözümlenir.

  2. Genleşme tankının membranı delik olabilir: Genleşme tankı yukarıdaki yazımızda da belirttiğimiz iki membran ile ikiye ayrılmıştır. Membranı delindi ise hava olan bölüme su olan bölümden su gelebilir. Basınç bu sebeple düşüyor olabilir. Bu durumda yapılması gereken şey genleşme tankı değişimidir.

  3. Ana eşanjörde sorun olabilir: Ana eşanjörün kireçlenmesi ya da tıkanması durumunda basınç düşebilir. Bu durumda parçanın tamiri olmaz ve değişim uygulaması ile sorun çözümlenebilir.

  4. Sıva altında kaçak olabilir: Bir yerde su kaçağı görüntüleyemiyorsanız, Baymak Servisi ekipleri tarafından yapılan kontrol sonrası kombide sorun görülmedi ise, basıncı yükselttiğiniz an itibari ile kısa sürede basınç direk sıfırlanıyor ise bu durumda muhtemel sebep sıva altı kaçaklarıdır. Sıva altı kaçaklarını siz tespit edemezsiniz ve çoğu zaman duvarda nemlenme ya da ıslanma durumu da olmaz. Bu durum ancak uzman bir tesisatçı tarafından tespit edilir ve müdahale de uzman tesisatçı tarafından yapılır.

Baymak Kombi Basıncı Düşüyor arızası durumu hakkında sunabileceğimiz bilgiler bu şekildedir. Arıza durumunda teknik açıdan yardım almak istiyorsanız eğer Baymak Servisi ile görüşebilirsiniz.


2.542 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page