top of page

Baymak Baxi Luna E25 Arızası


Baymak Baxi Luna kombilerde tüketiciler karşılaştıkları E25 Arızası ile alakalı sorunun kaynağı hakkında daima bilgi almak isterler. Bizler bugün sizlere yaşadığınız bu arıza kodu hakkında bilgi vereceğiz. Sizlerde eminiz ki yaşadığınız arıza kodunun anlamını merak ediyorsunuz. Öyleyse aşağıdaki açıklamalarımızı okuyarak sizlerde ayrıntılı bilgi alabilirsiniz..

Baymak Baxi Luna E25 Arızası Nedir?

Aşırı ısınma hatası. Bu arıza kodu kombinizin en yüksek sıcaklığa ulaştığının göstergesidir.

Aşırı ısınma arızası ile karşılaşan tüm kullanıcıların bir kısmı tedirgin olabilirler. Çünkü kombinin patlayacağını bile düşünürler. Kombide aşırı ısınma durumu söz konusu olduğunda limit termostat adı verilen parça devreye giremediğinden dolayı parça cihazı bloke edemiyor anlamına gelmektedir. Bu gibi durumlarda kombide yanlış bir işlem yapılmadığı sürece patlama gibi durumlar söz konusu olmaz. En fazla kombi su akıtabilir.

Baxi Luna E25 Arızasında Kullanıcılar Neler Yapabilir?

  1. Kullanıcı olarak ilk olarak kalorifer vanalarının kontrol edilmesi gerekir.

  2. Dairenizde maximum 3 peteğin açık konumda olması gerekir. 3 den az petek çalışıyorsa mutlaka 3 peteği de açık konuma getiriniz.

  3. Kombi su basıncı düşük olabileceğinden dolayı su basıncını kontrol edin. Kombi su basınç değeri 1,5 bar olması gerekir. Kombi altında yer alan doldurma musluğunu açtığınız zaman su sesi duymaya başlarsınız. Musluğu açar açmaz ekranda ki bar göstergesi 1 ile 2 barın tam ortasında olmalıdır. Sonrasında doldurma musluğunu tam olarak kapattığınıza emin olmanız önemli unsurlar arasındadır.

Arızalı Olabilecek Parçalar; Ana eşanjörün yada kalorifer filtresinin tıkalı olması, devirdaim motorunun (pompa) sıkışması yada üç yollu vana adı verdiğimiz parçanın konum değiştirmesi gibi durumlarında aşırı ısınma sorunları ortaya çıkmaktadır.

Çözüm: Öncelikle yaşadığınız bu arıza kodunda kombi ekranına bulunan reset tuşuna basarak reset atınız. Reset işleminde elinizi düğmeye basın ve 3 saniye çekmeyin.

Reset işlemi sonrasında cihazda herhangi bir değişiklik olmadıysa mutlaka uzman teknisyen yardımı alın.

Yaşadığınız arıza parça değişimi sonrasında düzelecek ve cihazınız eskisi gibi çalışmaya devam edecektir. Her zaman olduğu gibi yaşadığınız sorunlarda sizlere destek vermeye devam edeceğiz.


5.277 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page