top of page

Baymak Kombi Patlamalı Yanıyor


Baymak kombi arızaları arasında gelen Baymak Kombi Patlamalı Yanıyor arızasının sebeplerini veya nasıl çözümleneceğini merak edenler için bu makalemizde bilgileri işin uzmanından öğrenerek paylaşım yaptık. Bu sorunu yaşayan herkes bilgileri inceleyebilir.

Baymak Kombi Patlamalı Yanıyor

Uzmanı Yanıtlıyor

Bu sorun genelde kullanıcılar tarafından şu şekilde açıklanabilir: kombim çalışırken pat pat diye ses yapıyor. Kombim patır patır sesler çıkarıyor gibi adlandırmaktadır. Bu gibi durumlarda kullanıcı herhangi bir işlem yapmamalı ve servis yardımı almalıdır.

Muhtemel Sebepler Nelerdir?

  • Gaz valfinde problem olabilir. Arıza durumunda parça tamir edilmez, değişimi yapılmalıdır.

  • Ateşleme elektrodu ayarı doğru olmayabilir. Doğru bir ayar için yani ayarın düzeltilmesi için uzman müdahalesi gerekir.

  • Gaz ayarı bozuk olabilir. Cihaza gaz ayarı yapılması gerekebilir. Bu ayar normal sıcaklık ayarı değildir ve ancak uzman servis ekibince yapılabilir.

  • Cihaz bacalıysa eğer bacada tıkanıklık olabilir. Baca tıkanıklığı kontrol edilmelidir. Baca tıkalı ise temizliği yapılmalıdır. Bu işlemi bayilikler veya itfaiye yapar.

  • Baca çekmiyor olabilir. Baca çekişi kontrol edilmelidir. Baca çekişinin kuvvetlendirilmesi gerekir.

  • Anakart arızalanmış olabilir. Arıza tespiti yapılır, sorun görülürse değişimi veya tamiri ile sorun çözümlenebilir.

Muhtemel sebepler bu şekilde anlatılabilir. Ancak yine de sorunu yerinde görmek gerekir. Kullanıcı bu arıza durumunda kombi patlar mı diye korkmamalıdır. Fakat servis çağırmama gerek yok diye de düşünmemelidir. Arızanın tespiti ve çözümü için mutlaka Baymak Servisi desteği almak gerekir.


212 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page